Królewski miód spadziowy:
zdrowszy, niż nektarowy

Ze względu na zawartość olbrzymich ilości leczniczych substancji, naturalny miód spadziowy bywa nazywany królewskim. Do jego wytwarzania nasze pszczoły nie używają jednak nektaru kwiatowego, lecz wydzieliny mszyc oraz czerwców żerujących na liściach. Gdy jest ich mało, miód spadziowy staje rzadkim rarytasem, którego pożądają osoby doceniające jego zbawienny wpływ na ludzki organizm.

Miód spadziowy to wsparcie
Twojego ciała i umysłu

Miód spadziowy jako jedyny dostarcza organizmowi srebro, cynę, molibden i wanad. Zaś substancja zwana gwajakolem nadaje mu właściwości antybakteryjne i wykrztuśne. Charakterystyczny ciemny kolor i delikatny żywiczny posmak iglastego miodu spadziowego sprawiają, że jego konsumpcja zamienia się w prawdziwą królewską ucztę.

Miód spadziowy wspomaga odtruwanie organizmu

9 razy więcej biopierwiastków,
niż w miodach nektarowych

Prawdziwy miód spadziowy dostarcza organizmowi nawet 9 razy więcej biopierwiastków, niż miody nektarowe. Dlatego stosowany jest jako odżywka w anemii, okresie rekonwalescencji oraz u ludzi narażonych na pracę w szkodliwych warunkach.

Jego właściwości odtruwające są tak mocne, że korzystają z nich nawet górnicy z kopalni uranu do niwelowania skutków napromieniowania. Równie skutecznie ochroni Cię od trującego wpływu kawy, herbaty, tytoniu czy alkoholu.

Naturalny miód spadziowy i inne pszczele produkty

Naturalny miód spadziowy wspomaga pracę nerek, reguluje ciśnienie krwi i przemianę materii. Przyspiesza także gojenie ran i stosowany jest jako środek antynowotworowy. Oprócz pysznego miodu ze spadzi w naszej Pasiece znajdziesz również inne smaczne i zdrowe produktu pszczelarskie.

Blog ociekający miodem

Dowiedz się więcej o wpływie miodu na Twój organizm. Poznaj zaskakujące fakty o pszczołach. Odkryj, jak wyglądają prace w pasiece. To wszystko i wiele więcej znajdziesz na naszym ociekającym miodem blogu.