Prawdziwy i rzadki
miód wrzosowy

Miód wrzosowy nie jest pospolity, ponieważ wrzosowisk w naszym kraju nie ma zbyt wiele. Pszczoły produkują go w okresie od lipca do października, ale dzięki Pasiece u Karola możesz cieszyć się nim przez cały rok.

Ciemny, esencjonalny miód

Prawdziwy miód wrzosowy ma ciemny kolor i posiada naturalny aromat wrzosu. W smaku pojawiają się gorzkie nuty i ostre akcenty, ale całość komponuje się naprawdę słodko i przyjemnie. Po prawdziwy miód wrzosowy często sięgają po niego prawdziwi koneserzy pszczelich produktów.

Miód wrzosowy zwalcza infekcje

120 substancji nektarowych w miodzie wrzosowym

Chociaż miód wrzosowy zawiera niewielką liczbę witamin, jest prawdziwym bogactwem innych składników nektaru, którym zawdzięcza swoje lecznicze właściwości. Zawiera łatwo przyswajalne żelazo, potas, chlor, fosfor, wapń i magnez.

Wykazuje działanie antyseptycznie, dlatego stosuje się go podczas rozmaitych infekcji. Ale również w chorobach nerek i dróg moczowych, schorzeniach reumatycznych, problemach z trawieniem i stanów zapalnych jamy ustnej.

Pasieka u Karola: nie tylko miód wrzosowy

Esencjonalny miód wrzosowy prosto z naszej Pasieki dostępny jest również z innymi pszczelimi produktami. Zobacz, co jeszcze znajdziesz w naszej ofercie.

Blog ociekający miodem

Dowiedz się więcej o wpływie miodu na Twój organizm. Poznaj zaskakujące fakty o pszczołach. Odkryj, jak wyglądają prace w pasiece. To wszystko i wiele więcej znajdziesz na naszym ociekającym miodem blogu.