Niesamowity smak orzechów
zatopionych w miodzie

Orzechy włoskie z miodem smakują wyśmienicie. Orzechy laskowe jeszcze lepiej, ale prawdziwym przebojem jest miód z migdałami. Dlatego w Pasiece u Karola połączyliśmy te wszystkie składniki w oszałamiającej eksplozji smaków. 

Aż 3 gatunki orzechów
w faceliowym miodzie

Do słoiczka o pojemności 106 ml włożyliśmy orzechy laskowe i włoskie oraz migdały o łącznej wadze aż 38 gramów, a to wszystko zalaliśmy przepysznym miodem faceliowym o wielu właściwościach leczniczych. Dzięki temu nasz miód z orzechami jest nie tylko smaczny i pożywny, ale również wspomaga pracę Twojego organizmu.

Miód z orzechami laskowymi
Miód z orzechami włoskimi
Miód z migdałami

Orzechy w miodzie:
właściwości i zastosowanie

Orzechy laskowe zawierają m.in. duże ilości witaminy E, nazywanej witaminą młodości, oraz witamin z grupy B, wapnia, fosforu i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Obniżają ciśnienie, wzmacniają kości i zęby. Duża zawartość błonnika wspomaga pracę układu trawiennego. 

Orzechy włoskie natomiast są bogatym źródłem kwasów omega-3, błonnika, witaminy C, wapnia, niacyny, żelaza i magnezu. Spożywając je regularnie ograniczasz ryzyko wystąpienia nowotworów, wspomagasz układy krążenia oraz nerwowy i łagodzi dolegliwości żołądkowe. 

Tymczasem migdały to kolejna porcja błonnika, dodatkowo sporo witamin E i B2 oraz źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych. Migdały obniżają poziom stresu i zapobiegają chorobom serca oraz cukrzycy.

Miód z orzechami oraz inne skarby pszczół

Kup przepyszny miód z orzechami oraz inne skarby z pszczelego świata. Sprawdź całą ofertę naturalnych produktów z Pasieki u Karola. Zaskocz siebie samego lub bliskie Ci osoby przepysznym smakiem oraz bogactwem leczniczych właściwości tych naturalny pszczelich produktów.

Blog ociekający miodem

Dowiedz się więcej o wpływie miodu na Twój organizm. Poznaj zaskakujące fakty o pszczołach. Odkryj, jak wyglądają prace w pasiece. To wszystko i wiele więcej znajdziesz na naszym ociekającym miodem blogu.